Wat maakt een man aantrekkelijk?

In 5 stappen naar een gegarandeerd succes

Overkomt jou dit de laatste tijd? Je staat voor de spiegel, kijkt naar jezelf en zegt: “Joh…. dit kan toch eigenlijk zo niet, hier moet je echt wat aan veranderen, want dit maakt mij als man niet aantrekkelijk!”

Je ziet dat uitpuilende buikje, die afhangende schouders en die toch wat dunne benen en je denkt: “Zo ziet niemand me toch voor vol aan?”

Je kijkt weer eens in de spiegel en je ziet jezelf weer zoals je jezelf liever niet ziet.

“Moet je nou toch eens kijken”. “Hier valt toch geen enkele vrouw voor, of wel soms?” Die zoeken natuurlijk een sterke en gezonde kanjer. Zo iemand bij wie ze zich veilig en goed voelen.

Pas geleden in dat dat cafeetje grapten een paar maten van je ook al zoiets over je postuur. Het was wel na een paar stevige glaasjes, maar het kwam wel binnen.

“De vierdaagse doe jij zeker met de auto?”, was de lollige opmerking. Je grinnikte wel wat mee, maar het sneed gewoon door je ziel.

En dan je garderobekast. Alles wat je aantrekt laat zien wat er mis is met je lijf. Overal vetbobbeltjes en dat buikje wat zo afschuwelijk hangt. Daar knapt toch iedereen op af? Dat maakt een man allemaal niet aantrekkelijk.

Vast geen sportieve vent, hoor je de omgeving denken. En bij die gedachte voel je je al als een slapjanus, die niet goed in zijn vel steekt. Je merkt het ook bij het trappen lopen. Niet te geloven, na vier of vijf treden begin je verdorie al naar adem te happen.

Zo, dat is schrikken!

Zou die spiegel een oplossing voor je hebben bij de volgende ontmoeting?

Nee helaas voor jou, dat doet geen spiegel.

De spiegel laat je keihard tegen een werkelijkheid aankijken, die je liever niet wilt zien, maar die wel veel in beweging brengt. De vraag vooral: “Wat maakt een man aantrekkelijk?”

Wat maakt een man aantrekkelijk 2e blok

Bijvoorbeeld dat je begint te beseffen, dat je jezelf al een lange tijd verwaarloosd hebt, het zo nauw niet neemt genomen met je eet- en drinkgewoontes, jezelf geen tijd hebt gegund om meer aan gezonde lichaamsbeweging te doen en actiever te gaan sporten.

En dat je beseft, dat gezondheid en fitheid niet automatisch bij je geboorte worden meegeleverd voor de rest van je leven.

Hier zul je toch echt zelf voor moeten zorgen.

En nu?

Je vindt het heel normaal dat je je auto, of fiets netjes verzorgt en onderhoudt. Je zorgt voor regelmatige controle en zorgt dat onderdelen in goede staat blijven. Het gebruik van goede producten zorgt op zijn beurt, dat onderdelen goed blijven functioneren.

Ook de buitenkant geef je aandacht en je beschermt hiermee materiaal en uiterlijk. Want wij mensen zijn heel gevoelig voor een mooi uiterlijk. Of niet soms?

En je auto, fiets, of ander product gaat natuurlijk ook langer mee en dat weet je. Bijna een open deur. Van duurzaamheid weet je alles, want daar is vaak veel geld mee gemoeid als je hier slordig mee omgaat. En hebben we eerlijk gesproken niet eerder oog voor onze portemonnee dan ons lijf?

Is het dan eigenlijk niet heel raar, dat we met de verzorging en onderhoud van onze gezondheid vaak heel anders omgaan? Het lijkt en dat is bedrieglijk, allemaal zo vanzelfsprekend te zijn.

We eten, als het meezit drie keer per dag/ We drinken per dag van alles en nog wat; koffie, thee, frisdrank, melk, alcoholhoudende dranken en natuurlijk ook nog wel eens puur water.  Al is water natuurlijk wel wat gewoontjes, toch?

Bewegen hoort er natuurlijk ook bij en dat doen we vaak alleen als het nodig is. Mijn zwager zei me laatst, dat het medisch wetenschappelijk was vastgesteld, dat je in elk geval een half uur per dag zonder onderbreken moest lopen, of wandelen. Zo, zo, toe maar! Je hebt dan tenminste aan je plicht naar je gezondheid voldaan, zo klinkt dit zoethoudertje.

Is dit herkenbaar?

Klinkt misschien allemaal wat kleinerend, maar je zult versteld staan hoe veel mensen er erg gemakzuchtig omgaan met de zorg voor hun lichaam. En ons lichaam is nu eenmaal een hele sterke fabriek en daarom meldt die zich niet dagelijks met klachten.

Hierdoor loop je wel het risico, dat je je snel in slaap laat sussen. Geen bericht, goed bericht en het gaat allemaal best zo. En oh ja, gemak dient de mens, toch?

Veel hoef je ook niet na te denken over bijvoorbeeld je voeding, want heel veel wordt je kant en klaar aangeleverd. Alles netjes verpakt, keurig gecontroleerd en de overheid waakt over ons. Hoe wil je het beter hebben?

Alleen jij bent een mens en geen eenheidsworst! Jij reageert op alles wat je tot je neemt anders dan ieder ander. En dat maakt dat jij in wezen een uniek mens bent. Gelukkig toch?

Maar?

Het houdt wel in, dat er een belangrijk stuk verantwoordelijkheid voor je tegenover staat.

Wie is er de baas?

Jij zult zelf bewust keuzes moeten maken. Je zult een actieve rol moeten vervullen. Als jij niet in beweging komt dan gebeurt er gewoon niets.

Je auto wordt ook niet uit zichzelf aantrekkelijk en prachtig. En zorg je niet voor alle nodige onderhoud en de goede materialen, wat gebeurt er dan? Je kunt erop wachten, maar de mankementen komen vanzelf.

Raar dan toch eigenlijk hè, dat als het over jezelf gaat, je gezondheid je conditie en daardoor je hele uitstraling, dat je daar vaak slordig mee omgaat. Herkenbaar voor je? En wat een man aantrekkelijk maakt is niet een vraag waar je elke dag tijd voor hebt.

Maar dan komt daar toch ineens die spiegel (gelukkig)! Die laat je jezelf zien en lijkt te roepen, dat iedereen je zo ziet als jij jezelf nu ziet. Zo’n meedogenloos stuk glas dat je de werkelijkheid zo knalhard toont.

Geen ontkomen meer aan! “Kijk toch die vetbubbeltjes en die plooien!” En vroeger op je voetbalvereniging liep je onvermoeibaar kilometers. Je was niet bij te houden. De energie en kracht leken onuitputtelijk.

En nu?

Ja, dat is de vraag…

Even een spurt en het is uithijgen geblazen als een bejaarde. Om nog maar niet te spreken over de push-ups. Vroeger gerust zo’n 20 tot 30 keer achter elkaar en geen probleem. En nu begint het lijf al bij de vijfde keer te protesteren en te kraken.

Wat is er toch in vredesnaam gebeurd? Ben je al die jaren in een soort winterslaap gevallen? Of heb je misschien gedacht: “Ik ben altijd zo sportief geweest, daar kan ik nog jaren op teren””. “Dat kan toch niet zo maar verdampen?”

Ach en dat lieve leventje met een drukke baan en veel activiteiten, ja, daar moet toch plaats gemaakt kunnen worden voor flink wat plezier met leuke feestjes en gezellige borreltijd?

En dan verschijnt daar toch weer die spiegel. En was dat lieve leventje wel allemaal zo leuk? Want je had je omgeving toch zo duidelijk geintjes over je horen maken? En je had toch al ruzie met je garderobekast? En je kon die trappen toch op zonder soms naar adem te moeten happen?

Je realiseert je ook steeds meer hoe belangrijk het voor je is hoe anderen naar je kijken en over je denken.

Tijd dus voor jou om in beweging te komen.

Wat moet ik doen?

Pak je verantwoordelijkheid naar jezelf en neem het roer stevig in handen.

Train jezelf eenvoudig droog

Aan de hand van 4 eenvoudige stappen ervaar jij de groei naar de sportieve en gezonde man die jij wilt zijn.

En als jij er gezonder en sportiever gaat uitzien, blijft dat zeker niet onopgemerkt.

Vooral vrouwen hebben hier een speciaal oog voor. Oog voor wat een man aantrekkelijk maakt.

Ook zul je merken, dat al je kleding weer comfortabel zit. Geen buikje meer. Geen vervelende vetbobbels meer en niet meer die hinderlijke beknelling voelen om je lijf.

Letterlijk een verademing!

Kijk, daar heb je je vrienden, die gewoon naar je toekomen en je stevig op je schouder beuken, zoals vrienden dat onder elkaar doen.

Je hoort erbij.

Wat maakt mannen aantrekkelijk, laatste berichtenfoto

En niet alleen in je sportieve outfit, maar omdat je bent, die je bent.

Man, wat geeft je dat een kick. Het gevoel dat je bergen kunt verzetten. Dat weinig je teveel is.

Alsof de wereld je hartelijk toelacht.

Nu kun je tenminste weer eens heerlijk genieten van de hapjes en drankjes tijdens een feestje, of andere gelegenheid.

Weg met dat vervelende gevoel, dat het je allemaal dikker en onaantrekkelijker maakt.

Want je hebt het prima onder controle.

Train jezelf droog. Kom nu in beweging. Klik op de button voor het Droog Train Protocol en je persoonlijke coaches.

Wat maakt een man aantrekkelijk?

Kies vandaag voor jezelf, dus ook voor jouw kansen!

Plaats een reactie