GezondLevenPlein

De ontmoetingsplaats voor een gezond en duurzaam leven

Het ontstaan

‘Een gezonde geest voelt zich het meest thuis in een gezond lichaam’ Deze lijfspreuk staat zowat op mijn voorhoofd. En dat vond ik niet genoeg. Als je belangrijke ontdekkingen doet in je leven dan wil je toch graag dat anderen hier ook van profiteren?

Ik ontdekte na een aantal ernstige lichamelijke klachten dat gezond zijn en gezond leven niet vanzelfsprekend zijn. Voor een goed bouwwerk gebruik je de juiste, zo niet de beste materialen en zorg je vooral dat de fundering prima is. En vergeet niet dat het bouwwerk, wanneer het eenmaal is opgeleverd, eigenlijk nooit af is. Alles staat of valt letterlijk met een heel goed onderhoudsplan.. Denk bijvoorbeeld aan een verwaarloosd klein lichamelijk gebrek en de ellende is soms niet te overzien.

Een andere aansprekende vergelijking in de samenwerking van het menselijk lichaam en de menselijke geest vond ik in een eenvoudig breiwerk. Trek je aan  één draadje dan trek je aan het hele breiwerk. Denk bijvoorbeeld aan het effect van verkeerd voedsel of een minuscuul klein virusje. Je hele wezen gaat op tilt of is helemaal van streek.

Ik ontdekte in mijn analyse en ervaringen steeds de terugkeer van 3 belangrijke basiselementen:

  • De juiste lichamelijke beweging en training door bijvoorbeeld verantwoorde sportbeoefening.
  • De juiste voeding in samenstelling en hoeveelheid.
  • De juiste samenwerking tussen lichaam en geest, vooral het acht slaan op signalen.

Achtergrond

Na aanvullende studie op HBO niveau van de menselijke fysionomie, biologie en mind-body-connection, besloot ik door middel van kennisoverdracht en promotie mijn persoonlijke ervaringen beschikbaar te stellen. Daarvoor heb ik mijn eenmansbedrijfje Marjobra  opgericht. Waar het hart van vol is, loopt tenslotte de mond van over.

Ervaring

Als trots bewijs van eigen ondervinden en mogelijk inspiratie voor iedereen die het leest, als afsluiting deze ervaring:  

Ondanks 4 hernia operaties heb ik na 7 jaar intensieve sportbeoefening op 65 jarige leeftijd mijn zwarte band Kyokushin karate gehaald. Het is daarom positief verbazend wat er eigenlijk nog haalbaar is.

Ik hoop dat mijn ervaringen en visie de lezer inspireren en tot persoonlijke voordeel mogen leiden. Schroom niet om mij te benaderen met vragen of opmerkingen. Iedereen is van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

Marjobra

Bram van Popering

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam