Top Fitness Thuis

De meest effectieve workout met maximaal resultaat voor het hele gezin

Jij zoekt al tijden naar de beste mogelijkheden om je conditie te verbeteren; een plattere buik, gespierde benen, een beter uithoudingsvermogen, of simpelweg  overtollige kilo’s kwijtraken. Wie wil er nu niet goed in zijn vel zitten? En dan het liefst zo dichtbij mogelijk. Top Fitness oefeningen Thuis dus. Je mag het ook workout thuis oefeningen noemen.

Je maakt je best zorgen over je uiterlijk. Overgewicht is tenslotte ook voor volwassenen een steeds grotere zorg door de bijkomende ongemakken. Het is jou bekend dat mensen met overgewicht meer kans hebben op diabetes, hoge bloeddruk. Gewrichtsslijtage en hart- en vaatziekten.

Moe en lusteloos? Dat gevoel ken je misschien ook wel bij een energiedip?

Ook bij het trappen lopen merk je na vijf treden al, dat je buiten adem begint te raken. Begin je nu werkelijk zo oud te worden?

Knellende kleding wordt ook zo’n bron van ongenoegen voor je. Nog niet eens zo lang geleden aangeschaft en nu zit het al zo strak om je lijf. Alsof je in een harnas loopt. Laat staan de kleding van vorige zomer. Net een etalage, denk je zuur.

Nee, je hele postuur is niet op vooruitgegaan. Je begint een beetje tot de welvaartsklasse te behoren. En tegelijk realiseer je je dat dit misschien wel dezelfde is als de risicogroep waartoe je voor je gevoel begint te behoren.

Dit roer moet toch eens om, vind je ook niet? En wat is nu eigenlijk het beste fitnessapparaat thuis? En ben ik een workout thuis beginner?

Kies direct voor de Flexbounce Trampoline. De meest complete en effectieve training bij je thuis!

Top Fitness Thuis, ie afbeelding met trampoline onder 1e blok

Waarom zou je een trampoline kiezen?

Een momentje op de Flexbounce zorgt dat je weer vol gas verder kunt. Door het springen wordt de zuurstoftoevoer naar alle organen in het lichaam beter, wat zich omzet in pure energie! En dat is nog maar het begin! Want, vraag je je af: “Wat is de beste oefening om af te vallen en wat goede thuisoefeningen?

Al met een kleine inspanning op de Flexbounce is resultaat te boeken. Door zachtjes met de voeten heen en weer bewegen op de mat worden alle spieren aangespannen en ontspannen. Door regelmatig te springen worden je spieren strakker en sterker wat je lichaamshouding verbetert. Een kleine training op de trampoline activeert de stofwisseling en het hart, maar brengt ook je geest tot rust. Even een momentje voor jezelf en toch Top Fitness Thuis.

Je ziet: de voordelen van een Flexbounce fitness trampoline zijn voor lichaam én geest. Springen voor je plezier en ontspanning of als een intensieve workout, het kan allemaal. Workout thuis vrouw, man of kind, het maakt niet uit.

Er is zó veel enthousiasme over de voordelen van springen op een fitness trampoline, dat we dit nu voor iedereen bereikbaar is en ook nog eens een keer in je eigen vertrouwde omgeving. Niet alleen omdat het heel goed voor je is, maar ook omdat het erg leuk en verslavend is! Dat zou jij toch ook willen?

Trampoline als coole workout ook voor je kinderen

Voor veel ouders is het gewicht van hun kinderen een punt van aandacht. Buitenspelen en sportactiviteiten worden steeds vaker vervangen door computergames en televisie kijken. Overgewicht bij kinderen kan een serieuze bedreiging vormen voor de fysieke, maar ook mentale gezondheid van het kind en zijn of haar plek in de maatschappij.

Experts suggereren dat regelmatige lichaamsbeweging dé sleutel is tot een gezond gewicht, zowel voor volwassenen als voor kinderen. De beste manier om kinderen aan het bewegen te krijgen is om er voor te zorgen dat ze er plezier in hebben. En wat is nou leuker dan springen op je eigen trampoline? Na school lekker jumpen op de Flexbounce, in combinatie met leuke muziek of samen met vriendjes. En dan ook nog eens Top Fitness Thuis.

Waarom juist ook de trampoline voor kinderen?

Trampolinespringen is dus ook de perfecte manier voor kinderen om energie te verbranden en van jongs af aan een gezonde levensstijl aan te leren. Bij het springen lopen kinderen geen lichamelijke slijtage op zoals dat bij sporten als hardlopen het geval kan zijn.

De Flexbounce is daarom ook speciaal ontworpen om te kunnen inspelen op de behoeftes van jonge gebruikers. De duurzame frameconstructie garandeert optimale stabiliteit en de unieke elastieken veren zorgen voor een minimale belasting op het jonge lichaam. De fitness trampoline is zeer solide en veilig door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen.

Uit veiligheidsoverwegingen is de Flexbounce ook nog eens voorzien van een extra beschermhoes waardoor je het kind met een gerust hart kunt laten trampolinespringen.

De helende zwaartekracht met Top Fitness Thuis.

Minitrampoline springen heeft ongelooflijk veel gezonde eigenschappen, het lijkt welhaast onbeperkt.

De trampoline is ideaal voor gewrichten en spieren

Het is minder belastend voor je gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen. Je ondergrond is zacht, en deze duwt je zelfs weer terug omhoog. Bij lopen wordt de grootste belasting opgevangen door de voeten en enkels, iets minder ook door knieën en heupen en onderrug. Bij het NASA onderzoek bleek dat de belasting op voorhoofd, middenrug en enkels even groot is.

Op een minitrampoline wordt de zwaartekracht als grote uitdaging gebruikt. Om de zwaartekracht te kunnen weerstaan hebben we spieren nodig die opgehangen zijn aan een sterk bottenframe en om alles nog uitdagender te maken lopen we ook nog eens rechtop. Na onze geboorte heeft het een aardig aantal jaren gekost om al die krachten op te bouwen.

Naast zwaartekracht zijn er ook versnellende en vertragende (afremmende) krachten. Denk hierbij aan het gevoel dat je in een vliegtuig zit en opstijgt of landt. Op een trampoline daag je al deze krachten uit. Wanneer de trampoline je de lucht in veert, spannen al je spieren, ja zelfs alle cellen in je lijf zich aan.

Op de terugweg ben je heel even gewichtloos, dat betekent dat je gehele lichaam zich kan ontspannen, maar wanneer je dan weer de mat raakt en in de remmende of vertragende fase komt, wordt de zwaartekracht vergroot. Op een minitrampoline is dit 2 tot 3 keer. G-force, zo wordt dit genoemd. Bij een G-force van 2 ben je 2 keer zo zwaar.

De ideale cardio workout met de trampoline

Op een minitrampoline creëer je al springend een gedegen cardio workout. (aerobic workout waarbij je je hart, longen en vatenstelsel uitdaagt) Door de bovengenoemde krachten is het ook een krachtsport en door het wat langer vol te houden is het ook al snel een duursport. Een workout van 20min op de trampoline heeft een grotere impact dan 30 minuten hardlopen!


Je spieren worden sterker, alle spieren, ook de spieren in je gezicht, je bekkenbodemspieren (voor sommigen is dit zeer snel voelbaar!) Het zou impact hebben op alle cellen in je lichaam, die G-force wordt op alle plekken van je lijf vergroot. Dat is nog eens Top Fitness Thuis! Of een lekkere workout op muziek, want je bent tenslotte in je eigen omgeving, nietwaar?

De trampoline stimuleert de “feelgood” hormonen

Trampoline springen zorgt voor de aanmaak van hormonen, zoals endorfine, dopamine, serotonine en noradrenaline, neurotransmitters die algemeen bekend staan als ‘gelukshormonen’. Deze hormonen, die door de hersenen geproduceerd worden, hebben diepgaande invloed op de slaap, het humeur en op de eetlust en energie. Het ontbreken van een van deze stoffen kan daarom stoornissen veroorzaken zoals slapeloosheid, migraine en rusteloosheid.

Top Fitness Thuis, afbeelding feelgood hormonen

Bij regelmatig springen merk je al snel dat je er echt vrolijk van wordt, en je gaat er beter door slapen en je krijgt meer energie. Springen is een natuurlijk antidepressivum (In Amerika werden tests uitgevoerd met trampolinespringende varkens , ze bleken vrolijker te worden, hadden minder last van stress en hadden meer energie)

De trampoline en je evenwicht

Trampolinespringen verbetert je evenwichtsgevoel. Wanneer je balans slecht is kun je in het begin je ergens aan vast houden terwijl je springt. Er zijn speciale beugels op de markt die je vastzet aan je trampoline.

Trampolinespringen als medicijn

Het gebruik van de Flexbounce fitness trampoline kan verlichtend werken en voor verbetering zorgen bij lichamelijke klachten. In kankerinstituten in de Verenigde Staten is trampolinespringen zelfs een onderdeel van alternatieve therapieën. Ook in Nederland zijn de voordelen van trampolinespringen steeds beter bekend want het wordt aanbevolen door patiëntenvereningen van onder andere Osteoporose, kanker en ADHD.

Top Fitness Thuis, afbeelding onderaan oproep tot gezond sporten

Niet heel gek wanneer je bedenkt dat iedere lichaamscel wordt blootgesteld aan allerlei impulsen tijdens het springen, waardoor de lichaamcellen écht sterker worden. Ook mensen met een lichamelijke beperking of mensen die moeten revalideren na een ongeluk of letsel kunnen veel baat hebben bij het gebruik van de fitness trampoline. Zou ook jij niet meer willen weten over deze Top Fitness Thuis?

Waarom voor een Flexbounce trampoline gekozen?

Wist je dat trampolinespringen 2x zoveel resultaat heeft als hardlopen? Het zuurstofgebruik bij trampolinespringen is dubbel zo efficiënt als hardlopen, terwijl de G-krachten gemeten op enkels, onderrug en het voorhoofd minder zijn. Dus de vraag: “Welke oefeningen kun je thuis doen om af te vallen?”. heb je eigenlijk al beantwoord.

Om er zeker van te zijn dat je geen enkel voordeel van de Flexbounce fitness mini-trampoline over het hoofd ziet, zetten we ze hier nog even voor je op een rij:

 • Het is minder belastend voor rug, knieën en gewrichten ten opzichte van een normale trampoline, door het gebruik van het speciale veersysteem met elastieken veren.
 • Trampolinespringen activeert de stofwisseling en levert een hoge vetverbranding. Het is een afwisselende manier van energie verbranden met snel zichtbare resultaten.
 • Het helpt tegen depressies en concentratieproblemen.
 • Het springen versterkt de rug- en buikspieren.
 • Naast dat het goed is voor de gezondheid, is trampolinespringen ook gewoon heel leuk als sport, hobby of als activiteit met de kinderen.
 • De trampoline is geschikt voor trainingen op alle niveaus, maar ook om gewoon op te lopen of joggen.
 • De Flexbounce fitness trampoline is geschikt voor jong en oud. Het geavanceerde veersysteem met elastieken (bungeecord) kan worden afgesteld op ieder lichaamstype en gewicht.
 • De flexbounce is voor kinderen voorzien van een extra beschermhoes en voor volwassenen wordt er standaard een springsteun meegeleverd voor extra balans.
 • Voor elke leeftijdsklasse en elk gewicht
 • Bij aanschaf van de Flexbounce fitness min-trampoline krijg je automatisch 2 jaar garantie op het frame, de springmat en de rubbervoetjes én 6 maanden garanatie op de elastieken veren (bij niet commercieel gebruik).
 • Daarnaast is de Flexbounce fitness mini-trampoline voor mensen van 50 tot en met 200 kilo en kan dus helemaal worden afgestemd op je gewicht en sprongkracht.
 • De trampoline is zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken en eenvoudig op te bergen door de opklapbare pootjes.
 • Fit en gezond blijven zonder abonnement op de fitness school?

Dat kan allemaal met de Flexbounce fitness trampoline. Je kunt zelf het moment en de plek bepalen waar en wanneer je wilt gaan sporten. Heb je bijvoorbeeld een drukke baan en werk je veel thuis, dan is het heerlijk om even je hoofd “leeg te maken” op de trampoline. Even 5 minuten bouncen op de trampoline en je voelt alweer een ander persoon. 

Wist je dat met het springen op de trampoline je wel 500 calorieën per uur kunt verbranden!! Een hele goede workout dus voor thuis of in je tuin. 

En waarom?

Daarom kies je voor trampolinespringen als Top Fitness Thuis

Trampolinespringen is direct gerelateerd aan het immuunsysteem en het lymfestelsel. Gedurende de sprong ervaart het lichaam een moment van zwaartkrachtloosheid waardoor alle kleppen in het lymfatisch systeem zich openen en de vloeistof verder stroomt. Dit effect kan zelfs al bereikt worden door alleen op de tenen te veren.

Het springen stimuleert de lichaamscellen om afval- en gifstoffen uit te drijven. Denk aan kankercellen, gevangen eiwitten, bacteriën, virussen, gifstoffen en andere lichaamsvreemde stoffen. Net als tijdens het hardlopen komt er endorfine vrij en in tegenstelling tot hardlopen is de impact op je gewrichten veel minder bij trampolinespringen.

De endorfine blijft en die zorgt nou juist voor een positiever en gelukkiger gevoel.

Trampolinespringen is een gevarieerde manier van energie verbranden en het is geschikt voor iedereen, van willekeurig welke leeftijd of gewicht. Je bepaalt zelf de intensiteit: ga je voor een volledige workout op hoog tempo of even tussendoor je dagelijkse bewegingen wat extra calorieën verbranden, je bepaalt dit helemaal zelf. Kleine inspanning en groot resultaat in Top Fitness Thuis.  

Top Fitness Thuis, afbeelding onderaan bericht met blije man en vrouw

Je doel bereiken met Top Fitness Thuis

Je zult gaan merken dat je je zorgen over je uiterlijk, of overgewicht de baas bent. Alsof er een last van je is afgegleden. Je bent erg tevreden over jezelf, omdat je goed bezig bent. Een gezonde geest in een gezond lijf.

Kende je eerder dat lusteloze gevoel, nou dat heeft dan nu plaats gemaakt voor dat heerlijke gevoel alsof je de hele wereld aankan. Geen gehijg meer na vier of vijf traptreden, want je conditie is met sprongen vooruit gegaan.

Je kledingkast kun je nu ook weer met plezier open doen. Alles past gewoon! Weg met dat knellende gevoel. Je voelt je als een jonge god.

Vol trots zie je in de spiegel een postuur dat er zijn mag. Je behoort tot de sportieve klasse en dat dat zal men aan je zien en tegen je zeggen ook.

Ga nu voor de Flexbounce Trampoline. Klik op de groene button en Get Jumping!

Top Fitness Thuis, afbeelding trampolinespringen man in call to action blok

Jouw Top Fitness Thuis?

Kies vandaag nog voor jouw workout met het meest maximale resultaat!

Plaats een reactie