Fitness voor vrouwen van 50plus

Hoe blijf je dagelijks op een eenvoudige manier Fit en Voldaan met een gezonde levensstijl?

Fitness voor vrouwen 50plus

Daar zit je dan 50-plus dame, voor je mooie spiegel. En je neemt alle tijd om jezelf eens goed te bekijken. De doorkomst van de grijze haren dat was al een poosje het geval, maar dat kon je goed verstoppen achter zo’n mooi spoelinkje. Het zijn toch meer die kwabbetjes die nou net daar waren gaan zitten waar je eerder van die mooie rondingen had. Oh jee, denk je, dat wordt fitness voor vrouwen 50plus.

Die gemene rimpels, die gingen je de laatste tijd toch ook meer opvallen. Alsof ze zo heel stiekem in je huid waren gekropen en zich nog stiekemer langzaam aan het verspreiden waren.

En het leek allemaal niet alleen te komen als vrouw van 50plus. “Het verstand komt met de jaren”, zeiden ze vroeger tegen je. Maar de rest aan ongemakken lijk je erbij cadeau te krijgen.

Redenen om aan fitness voor 50plus te denken

Wat ga je toch ineens twijfelen aan van alles, verschrikkelijk! Die gemene sluipmoordenaar van het ouder worden. Neem nu bijvoorbeeld dat hele gevoelige: Je libido. Was dat nou verbeelding, of was dat toch ook niet aan het afnemen? Ja, dat raakte natuurlijk een hele tere plek.

Dan was er ook nog je kleerkast. Wat kan je daar ineens lang en met allerhande twijfels voor staan. Past me dit nog wel? Hoort dit nog wel bij mijn leeftijd? Zijn de kleuren niet veel te gewaagd? Moet ik toch niet beter een wat hogere sluiting kiezen?

En jeetje, wat viel die fietstocht van laatst tegen. Zeker die dag erna met al die opvallende spierpijntjes. Je was laatst ook nog in wat haast snel die lange trap opgelopen. Nou, dat was adem happen geblazen en of die benen even niet meer wilden. Wat een verschil in je herinnering met je vroegere sportvereniging. Daar liep je iedereen eruit en was je ongemerkt altijd voorin te vinden.

Herkenbaar dit soort gedachten en gevoelens?

Thuis fit vrouwen 50plus

Extra motivatie om aan fitness voor vrouwen 50plus te denken

Kies dan nu voor Fit en Gezond voor 50 plus. Een heel afwisselend en gemakkelijk programma voor thuis. Alleen of samen met je partner of vriend, of vriendin. Ideaal zijn ook de oefeningen voor vrouwen in de overgang. Krachttraining voor vrouwen die wat extra willen afvallen kan natuurlijk ook. Krachttraining voor vrouwen thuis. Speciale workout 50plus.

Maar waarom Fitness voor vrouwen van 50 plus?

In de kracht van je leven, wat we ook wel de onbezorgde jaren noemen, lijkt er heel veel vanzelf te gaan. Vooral, of meestal het lichamelijk deel.

Je lijf lijkt gewoon alles te doen wat je ervan vraagt. Het protesteert natuurlijk als je jezelf eens een keer overschat en denkt in een bui van overmoed dat niks je teveel is. Maar dat gevoel van ongemak duurt meestal niet zo lang. En zonder dat je hier al teveel bij stilstaat ga je weer door en ga je weer op weg naar nieuwe uitdagingen.

Ontwikkeling van spieren en botten

Je bent na je 25e levensjaar wel volgroeid en daardoor een soort uitontwikkeld. Maar toch kun je nog heel veel doen met je lichaam en kun je je spieren nog steeds ontwikkelen.

Je botmassa begint tussen je 30e en 40e levensjaar af te nemen. Cellen die verantwoordelijk zijn voor de vorming van nieuw beenweefsel beginnen af te nemen. Tegelijk blijven er cellen actief die zuren en enzymen afgeven waardoor er beenweefsel wordt afgebroken.

Dat betekent dat er tussen je 30e en 40e jaar dus sprake is van meer afname dan toename van beenweefsel.

Ook spiermassa neemt af en begint zo ongeveer op je 30e levensjaar. Dat betekent, wanneer je geen maatregelen neemt, dat je spiermassa rond je 70e levensjaar gehalveerd kan zijn.

Belang van gezonde spieren en botten

Kun je de ontwikkeling beïnvloeden?

De natuurlijke afbraak van je botten of beenweefsel, daar kun je betrekkelijk weinig aan doen. Maar je spiermassa daar kun wel behoorlijk veel invloed op hebben. En dat is nu juist van zo’n groot belang. Je wilt toch best wel de baas zijn over je eigen lichaam, of niet soms?

De belangrijkste functie van de spiermassa is dat deze het lichaam in staat stelt tot actie en dus beweging. Bij deze beweging komt een dosis kracht vrij, die bepaalt in welke mate je kunt bewegen. Bijvoorbeeld kun je 30 kg optillen of kun je 130 kg optillen.

Het skelet, of beenweefsel, heeft hierbij als belangrijkste functie de ondersteuning van het gewicht en van je hele lijf in actie.

De positieve invloed van voeding

Bedenk nu dat je beenweefsel over een lange tijd gaat afnemen in kwaliteit en dat je op dit proces geen invloed hebt. Je kunt hooguit door middel van de juiste voeding voor wat vertraging zorgen.

Je spiermassa kun je echter heel goed op peil houden door een goede balans in voeding namelijk de balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Gemiddeld ziet deze verhouding er zo uit:

 1. Koolhydraten    40% (meel, aardappelen, pasta en rijst)
 2. Eiwitten               30% (melkproducten, vlees vis en noten)
 3. Vetten                 30% (boter en olien)

Wat is de sleutel tot fitness?

Maar je spieren bouw je niet alleen op door voeding. De belangrijkste functie van de spieren, heb je gezien, is dat ze je in staat stellen tot actie en bewegen. En daar zit nu juist de belangrijkste sleutel voor fitness voor vrouwen 50plus.

Het antwoord op de vraag hoe je de kwaliteit van je spieren op peil houdt of zelfs vergroot. En daardoor de kwaliteit van je hele lichaam en dus je leven. En juist daarom zijn van belang de goede fitness tips voor vrouwen 50plus.

Daardoor voel jij je goed. Heb je een hogere weerstand. Kortom je zit goed in je vel.

Het belang van regelmatige training voor vrouwen

Goed nadenken voor je met fitnesstraining begint voor vrouwen 50plus

Hoe ga jij Fitness voor vrouwen 50 plus bereiken?

Heel erg belangrijk voor je is dat je begrijpt waarom je Fitness voor vrouwen 50 plus zou willen. En hoe jouw lichaam werkt en reageert op alles wat jij het geeft, of ervan vraagt.

Als jij bijvoorbeeld zoekt naar “krachttraining  voor vrouwen en afvallen”, of “oefeningen voor vrouwen in de overgang”, dan heb je maar een klein stukje van wat bij je past, of liever gezegd wat goed voor je lichaam is en wat mogelijk wordt met fitness voor vrouwen 50plus.

Wat gebeurt er allemaal in je lichaam?

Afvallen dat kun met zoveel diëten wel voor elkaar krijgen. Maar dat betekent dat je eigenlijk je lichaam tekort doet. Want je gaat ook knabbelen aan je spiermassa. En daardoor ga je je vermogen aantasten van kracht tot actie en beweging. Hiermee ben je dus eigenlijk een heel belangrijke functie van je lichaam aan het ondermijnen. En dat kan natuurlijk nooit je bedoeling zijn.

Door het bewegen gebeurt er in je lichaam veel meer dan je denkt. Deze prachtige en bijzonder ingenieuze fabriek is steeds bezig met het aanvoeren en verwerken van de bouw- en energiestoffen in het voedsel. En vergeet niet de minstens even belangrijke functie van het afvoeren van afgewerkte en vervuilende afvalstoffen. Juist het bewegen heeft een enorme positieve uitwerking op al deze processen in het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan:

 1. De verbetering van de bloedcirculatie, ademhaling en de effecten hiervan op de spieren, gewrichten en botten.
 2. Het stimuleert de stofwisseling en heeft daardoor een positieve invloed op het gewicht.
 3. Het verhoogt de weerstand en helpt om stress te verminderen.
 4. Zorgt voor een betere balans in je gevoel van welzijn.

Wat hebben je spieren nodig?

En wat hebben de spieren nodig om voor de goede beweging te zorgen? Precies, een goede brandstof die de energie levert. We hebben het dan voornamelijk over koolhydraten, die je bijvoorbeeld vindt in zaden, pasta’s rijst, noten en meel. Let hierbij vooral goed op de langzame koolhydraten,  dus geen snelle toegevoegde suikerketens en let hierbij ook goed op de 40% verhouding in je voeding.

De kwaliteit  van de spiermassa zelf is weer in belangrijke mate afhankelijk van hoe de massa is opgebouwd. De belangrijkste bouwstoffen hiervoor zijn de eiwitten, die te vinden zijn in bijvoorbeeld vlees, vis, soja en zuivel.

Doe je aan regelmatige sportbeoefening en ga je bijvoorbeeld beginnen met krachttraining voor vrouwen, dan is je eiwitbehoefte zo’n 120 tot 140 gram per dag en dit verdeeld over de maaltijden. Na de sportieve inspanning moet bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit innemen. Dit is namelijk heel erg belangrijk voor het herstel van je spieren. Je spierweefsel loopt tijdens intensieve oefeningen een soort hele kleine beschadingen op in de vorm van scheurtjes.

Het belang van goed gevarieerde sportvoeding

Het herstel hiervan is van groot belang om blessures te voorkomen. Dit geldt in de belasting voor zowel de spieren als de botten. Let hierbij vooral op juiste belasting met voldoende pauzes. Voorkom hiermee overbelasting.

Wat hebben je botten nodig?

Zoals ik al eerder heb aangegeven zijn de botten de drager van het hele skelet. De spieren zorgen ervoor dat het skelet gaat bewegen en de spieren ondersteunen het skelet. Hoe beter de spieren in conditie zijn des te beter kunnen ze het skelet ondersteunen.

Maar ook de botten hebben natuurlijk ook de juiste voeding nodig. Hoewel je op langzame afname van de botten weinig invloed hebt, je kunt er wel het maximale aan doen om de kwaliteit ervan goed te houden. De beste tips om je gewrichten en kraakbeen soepel te houden:

 • Verse groenten en vers fruit
 • Omega 3 vetzuren (noten, zalm, haring, forel sardines)
 • Minimaal 1000 milligram calcium (melk, kaas en yoghurt)

Fitness voor vrouwen van 50 plus is dus niet zo maar een paar nieuwe schoenen kopen. Het is veel meer.

Eigenlijk jezelf een kostbaar cadeau geven. En het cadeau is elke dag weer nieuw en blijft daardoor zijn waarde behouden.

Het belang van het goed combineren van voeding en levensstijl

Fitness voor vrouwen van 50 plus is het bewust combineren van beweging, voeding en levensstijl. Je overtuiging zal hierbij steeds sterker worden dat je heel goed met jezelf bezig bent.

Train jezelf eenvoudig fit!

Aan de hand van kleine en praktische stappen zul je dagelijkse fitheid ervaren. Elke dag wordt een nieuwe uitdaging.

En wat ga je hiermee bereiken?

Wat ga ik met fitness voor vrouwen 50 plus bereiken?

Dat is natuurlijk de vraag die je je zelf stelt. En één van de antwoorden zul je zeker krijgen uit je directe omgeving. Het zal iedereen opvallen dat je beter in je vel zit. Je krijgt hele leuke complimenten op je uiterlijk. Heerlijk toch?

Maar ook zeker heel belangrijk zijn de dingen die jezelf ervaart. Je kleding die weer prettiger voelt en om je heen valt. Je ervaart meer energie, rust in je hoofd waardoor je beter overzicht hebt.

Het ontgaat je vriendinnen en kennissen niet dat je meer in balans bent. Je straalt meer rust en zekerheid uit waardoor mensen zich vrijwel direct thuis bij je voelen. Tevredenheid en trots zijn op jezelf, dat is wat je ervaart.

Een groter geschenk kan je toch niet overkomen, of wel?

Thuis fitness voor vrouwen 50plus

Ik ga met fitness voor vrouwen 50plus in beweging komen en dan….?

Wat geeft dat een heerlijk gevoel. Je kunt bergen verzetten. Elke dag lacht je toe, want jij zit als het ware aan het stuur en jij bepaalt de richting in je leven en dit dankzij fitness voor vrouwen 50plus.

Je voelt je fit en weer jong. Jij hebt een verstandige keuze gemaakt als je ervoor wilt gaan zorgen dat je tijd en aandacht aan je gezondheid en dus aan jezelf besteedt en daar krijg je beslist geen spijt van.

Nu kun je ook gerust weer volop genieten van lekkere hapjes en drankjes op een gezellige bijeenkomst, want jij hebt het prima onder controle.

Start het 50+ Fit Pro programma. Kom in beweging!

 • Het is afwisselend thuis te doen
 • Je kunt zelf het tempo bepalen
 • Professionele begeleiding door Anja Lefeber met fitness tips voor vrouwen
 • Alle ruimte om ervaringen uit te wisselen en te praten met andere deelnemers

Klik nu op de groene button voor het Thuis Fit PRO programma

Coach fitness voor vrouwen

Jouw Thuisfitness 50plus?

Maak nu gratis kennis met jouw workout voor het maximale reslutaat

Plaats een reactie