Hoe kun je diabetes type 2 genezen?

Met professionele begeleiding krijg je zelf de leiding over je herstel

Totaal zijn er in Nederland op dit moment zo’n 1 miljoen mensen die lijden aan te hoge bloedsuikerspiegel. En natuurlijk vragen de meesten zich wanhopig af: “Hoe kun je diabetes type 2 genezen?” “Kan ik nog wel ooit een normaal leven leiden zonder toediening van medicijnen?”

Diabetes type 2 is schrikbarend toegenomen en staat hoog op de lijst van welvaartsziekten. We noemen het een ziekte, omdat we niet in staat lijken er weer beter van te worden. Nadat door artsen is vastgesteld, dat er sprake is van diabetes type 2 krijgen we vrijwel onmiddellijk leefregels met wat we beter niet kunnen eten of drinken in combinatie met toediening van een bepaalde dosis medicatie (insuline)

Vanaf dat moment gaat men door het leven als de zogenaamde suikerpatiënt, die niet meer normaal als vroeger ongestoord kan eten en drinken wat hij/zij lekker vind. Nee, het leven wordt nu voor een belangrijk deel bepaald door leefregels en medicijnen. En ga je hiervan afwijken dan kunnen de gevolgen rampzalig zijn.

Dit is over het algemeen het herkenbare beeld. De vraag is echter: “Klopt dit beeld wel en is aan dit beeld niet echt iets te veranderen?” Is er zoveel schade, dat er niets aan te herstellen valt?

Het antwoord bij diabetes type 2 is: “Over het algemeen gesproken kan de schade goed hersteld worden. En eigenlijk moeten bij diabetes type 2 niet spreken van een ziekte, maar van een ernstige verstoring. Dit betekent, dat er best heel veel voor nodig is om een herstel mogelijk te maken.

Een ernstige verstoring houdt in, dat door een totaal verkeerde levenswijze het lichaam geheel is ontregeld. De normale functies worden hierdoor niet meer vervuld.

Het is daarom nodig eerst goed te beseffen wat er gebeurt met ons lichaam en hoe we ons tegenover ons lichaam moeten gedragen.

De oorzaak van diabetes type 2?

Voor de groei en ontwikkeling van het menselijk lichaam zijn in hoofdlijnen de benodigde stoffen:

1. Eiwittenc.a. 25% per dag(o.a. vlees, zuivel en peulvruchten)
2. Koolhydratenc.a. 45% per dag(o.a. brood, pasta, rijst en meel)
3. Vettenc.a. 30% per dag(o.a. oliën en zuivel
4. Water1,5 liter per dag

De eiwitten en vetten zijn de belangrijkste bouwstoffen voor het lichaam en de koolhydraten leveren in hoofdzaak de brandstof voor de energieprocessen. Het zijn juist de koolhydraten die de belangrijkste oorzaak kunnen worden van diabetes type 2. Hiervoor moeten we de route door ons lichaam eens preciezer bekijken.

De reis van de koolhydraten

Ons voedsel en in dit geval de koolhydraten in ons voedsel, worden door enzymen in onze darmen omgezet/afgebroken in/tot de stof glucose. Ook wel bloedsuiker genoemd. Deze stof maakt het mogelijk om opgenomen te worden in onze cellen, bijvoorbeeld de spierweefselcellen.

De glucose wordt nu via het darmstelsel opgenomen in het bloed en het transport begint zijn aanvang door het lichaam naar alle cellen en organen. Daar moet namelijk de nodige energie geleverd worden.

Om de glucose nu opgenomen te kunnen laten worden in de cellen is nog een hele belangrijke stof nodig. Deze stof is het hormoon insuline. En waar wordt deze stof gemaakt. De insuline wordt geproduceerd in onze alvleesklier en komt in het transport door de bloedbanen terecht samen met de glucose.

De insuline vormt als het ware het sleuteltje voor de toegang tot de cellen en is daardoor van onmisbaar belang. Zodra het sleuteltje voor de toegang heeft gezorgd en de glucose de cel is binnengekomen kan het verbrandingsproces beginnen en de energie daaruit vrijkomen.

Te veel is te veel!

Dit was in alle eenvoud voorgesteld wat er in ons lichaam gebeurt als er precies zoveel glucose is aangemaakt als het lichaam nodig heeft. Maar wat gebeurt er als er meer glucose wordt aangemaakt dan er nodig is?

Met teveel glucose kan het lichaam voor het moment geen nuttige dingen doen en de glucose wordt dan als reserve opgeslagen in de lever en verschijnt in de vorm van vetweefsel. Het hormoon insuline zet hierbij de glucose om in de stof glycogeen, omdat glucose niet in zijn huidige vorm als voorraad opgeslagen kan worden. Op die manier komt het lichaam nooit zonder brandstof te zitten.

Alarmfase 1

Nu nog een stapje verder.  Als voorbeeld: Er worden vrijwel doorlopend teveel koolhydraten aangevoerd, die netjes worden omgezet in glucose en de insuline vervult de sleutelrol. En dit proces blijft zich steeds maar herhalen. Het lichaam doet zijn uiterste best om de overtollige glucose, want dat is het inmiddels, weer om te zetten naar glycogeen en als reserve op te slaan. De insulineproductie in de alvleesklier draait inmiddels overuren.

Er moet nu zoveel insuline steeds maar weer worden aangemaakt, dat er een gevaarlijke situatie aan het ontstaan is. De kracht van de insuline lijkt uitgeput te raken er treedt een vorm van ongevoeligheid op voor dit hormoon. Alsof de sleutels niet meer passen en de glucose de cel niet meer binnen kan gaan.

Alarmfase 2

ALARM er komt teveel glucose in de bloedbanen!. De bloedsuikerspiegel stijgt en de bloedvaten kunnen hierdoor ernstig beschadigd raken.  De glucose gaat verharden, net als suiker in een suikerpot en verhard zo de bloedvaten. Je kunt flauw vallen en nog erger. Bij te lang wachten kun je in coma raken.

Nu is er haast geboden. Het lichaam kan de belangrijke stof insuline niet meer voldoende aanmaken en de brandstofvoorziening in het lichaam zit letterlijk op slot. En waar is de sleutel? Of anders gezegd: “Hoe kun je diabetes type 2 genezen?” Noodhulp dus!

Alarmfase 3

Wanneer je eigen insulineproductie tekort schiet zul je dus een beroep moeten doen op synthetische insuline. Deze wordt speciaal gefabriceerd in de laboratoria van de chemische industrie. De insuline wordt meestal met een spuit direct onder de huid in de bloedbanen gebracht en treedt op als reservesleutel. Hierdoor kan de glucose wel weer worden opgenomen in de cel en zal er voor zorgen dat de bloedsuikerspiegel omlaag gaat.

Je leven op zijn kop!

En nu lijkt er een andere fase te zijn ontstaan in het menselijk leven. Een nieuwe status. Een heel ander leven, want alles staat ineens op zijn kop. Wat eerder heel normaal was in je leven lijkt nu ineens helemaal niet meer te passen.

Je dagelijks leven wordt beheerst door een eng spook dat diabetes 2 heet. Je zou het ook bijna “Diabolos 2” gaan noemen. Het ongedwongen genieten van het eten en drinken, zoals je dat gewend was, is plotseling veranderd in een nare gebeurtenis die gebonden is aan strenge regels.

Elke dag heeft er een nieuwe en zware verplichting bij gekregen. “Ben ik mijn sleutels, of papieren niet vergeten?”, krijgt er onplezierig gezelschap bij. “Ben ik mijn insulinespuit niet vergeten?” Door de ervaring wijs geworden inmiddels weet je dat dat laatste voor een hele onaangename dag kan zorgen.

En laatst was je nog op zo’n allerleukst feestje, tenminste dat had je je voorgesteld. In je herinneringen leefden genoeg beelden van die gezellige party’s waar je zo heerlijk uit je dak kon gaan. Eens even lekker nergens meer aan denken en gewoon alles lekker en leuk vinden zonder zorgen.

Herinneringen doen zo’n pijn

Wat kon je daar vroeger naar uitzien. En nu? Met een soort onwennigheid sta je met je glas prikwater tussen al die lolbroeken, die je zo meewarig en beleefd mogelijk aanbieden, of ze nog wat te drinken voor je mee moesten nemen. Je kan wel janken.

Of je een heel ander leven bent binnengestapt, waar je je totaal vreemd, alleen en helemaal al niet op je gemak voelt. “Is dit mijn toekomst?” “Moet ik zo blijven voorttobben?” “Hoe kun je in vredesnaam van die diabetes 2 genezen?” “En kan dit eigenlijk wel?”

Je kunt het je bijna niet voorstellen, want je huisarts had het nog zo goed bedoelend, maar nadrukkelijk gezegd. “Het is misschien niet altijd even eenvoudig, maar er is goed mee te leven hoor, U moet uw lichaam alleen elke dag een handje helpen” Was dit het antwoord wat je zocht? Het laat zich raden. Maar wat dan?

Hoe kun je diabetes type 2 genezen Afbeelding midden

Is er hoop?

Je had het misschien niet durven hopen, maar het betere antwoord is er! Je kunt van dit ellendige spook verlost worden. Het is gelukkig niet onomkeerbaar en je kunt weer in de toekomst kijken naar diegene die je was. Je krijgt een antwoord op je vraag: “Hoe kun je diabetes type 2 genezen?”

Wil je weten hoe je dit kunt bereiken? En zou je weer graag het gevoel hebben de mens te zijn die je was en geen suikerpatiënt?

Wees je bewust dat er geen tovenaar voor je klaar staat, maar iemand die met jou samen heel zorgvuldig bepaalt welke stappen je moet zetten om van dit afschuwelijke spook verlost te worden.

Uiteraard is jouw voedingspatroon het eerst aan de beurt. Je zult het eens zijn dat daar de belangrijkste oorzaak ligt van alle ellende. Dit verdient dan ook de meeste aandacht.

Hoe kun je diabetes type 2 genezen?

Besef dat je hele systeem eerst tot rust moet komen en stap voor stap nodig heeft om de verstoorde functies weer te herstellen. Met onder andere heerlijke weekmenu’s maak je je herstel aangenaam. De combinaties van natuurlijke koolhydraten, eiwitten en vetten zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel en een herstel van de insulinegevoeligheid. Met recht voeding als medicijn.

De online cursus Diabetes Revolutie is een compleet programma waarin je ontdekt hoe je weer de regie over je eigen lichaam en dus over je herstel krijgt. Het is een totaalprogramma dat zich uitstrekt over Voeding, Bewegen en Denken. En er hoeft jou zeker niet gevraagd te worden, of je er niets voor over hebt om weer de oude te worden?

Ongetwijfeld zul je begrijpen, dat je om de draad op te pakken je heel serieus naar jezelf zult moeten kijken. Je hebt je lichaam, misschien onwetend, door je levensstijl behoorlijk uit balans gebracht en in het herstel ervan zul je dus zelf ook een hele belangrijke rol hebben. En wat is je doel? Doorgaan met de volgende stap of afhaken?

hoe kun je diabetes type 2 genezen  afbeelding onderaan

Kies je voor jezelf?

Nu je al zover bent is opgeven toch geen optie?

Omdat jouw lichaam het meest kostbare is in je leven, schrijf je vandaag nog in voor de online cursus van drs. Richard de Leth. Dit is een degelijk en wetenschappelijk onderbouwd programma dat al voor zo velen de stap is geweest naar volledig herstel.

In 4 delen uit de Diabetes Revolutie ontdek je hoe je de baas wordt over je eigen gezondheid en herstelt van diabetes 2.

Wat zou het voor je betekenen om weer een gezond mens te zijn? Dan geniet je van je favoriete hapjes en drankjes. Ga je samen met je vrienden lekker de hort op. “De bloemetjes buiten zetten”, zo noemde je dat vroeger toch?

Je zet je voor de volle 100% in op je werk, voor je sport en je verenigingsleven. Er ontstaat ineens een heleboel meer ruimte en daar word je blij van.

Alles lacht je toe. En jij lacht terug, want je bent een heel gelukkig mens.

Waarom zou je je herstel van diabetes type 2 nog langer uitstellen?

Kies voor je herstel van diabetes type 2

Zet nu je eerste stap naar volledige genezing.  Ga direct naar de Diabetes Revolutie.

Plaats een reactie