Hoe krijg ik het perfecte lichaam?

In 4 eenvoudige stappen met het juiste voedingspatroon bereik je het ideale figuur!

Wat zouden we er toch graag fit, strak en gezond uitzien. Een mooi gevormd lichaam zonder overtollige kussentjes en plooien. Geen hangbuikje, of dikke billen en bovenbenen, maar in plaats daarvan een goed ontwikkeld spierweefsel voor het perfecte lichaam.

Het hoort bij de mens om vooral veel te willen zonder daar veel voor te hoeven laten. De makkelijkste weg is natuurlijk het meest aantrekkelijk en we zijn ook een beetje verwend en gewend geraakt aan allerlei prettige middeltjes, die het werk voor ons doen. Hierdoor denken wij ongestoord onze gang te kunnen gaan en de dingen te doen die we leuk, of comfortabel vinden, terwijl het middel als een soort toverstokje zijn werk ondertussen doet.

Gelukkig is ons verstand ons hierbij behulpzaam en weten we eigenlijk heel goed, dat als je de  perfecte lichaamsvorm wil, je hier zelf een actieve rol in moet spelen. En hierin zit een soort bruggetje. Onze geest heeft behoefte aan uitdagingen en hierbij is ons lichaam ons ook behulpzaam door de aanmaak van stofjes, die voor gevoel zorgen dat daar bij hoort.

We zijn daardoor in staat om dingen te bereiken in ons leven, die we o zo graag willen. Het geeft ons vleugels, zoals we dat uitgebeeld zien in bijvoorbeeld de reclame van Red Bull. Je leest wel eens van mensen in bepaalde zeer bedreigende omstandigheden, waarbij ze blijken tot bijna onmogelijke prestaties en acties in staat te zijn.

Dat wil zeggen, dat we alle benodigde onderdelen/ingrediënten in de vorm van stofjes zoals, adrenaline, endorfine en dopamine al in huis hebben. Van groot belang zijn uiteraard de kennis en het inzicht in hoe we te werk gaan om ons doel op eenvoudige manier te bereiken, namelijk: ‘Het perfecte lichaam’.

Hoe is ons lichaam opgebouwd?

De opbouw en werking van het menselijk lichaam zijn heel ingenieus en indrukwekkend zelfs. Elk afzonderlijk mens is, oneerbiedig gesproken, een perfecte samenstelling van botten, kraakbeen, spierweefsel en pezen, hersenen, organen, zenuwen, aderen(bloed) en lymfen, verpakt in een prachtig beschermend omhulsel, de huid. Waarbij de botten de ondersteunende en stabiliserende functie vervullen; het spierweefsel en pezen zorgen voor overbrenging van kracht; de organen de verwerking van o.a. zuurstof en voeding regelen; de zenuwen die de signaalfunctie vervullen en de motorische werking aansturen; aderen en lymfen, die toe- en afvoerbanen zijn voor alle benodigde lichaamsstoffen en tot slot onze grote beschermer van dit alles, onze verpakking, onze huid (en haar).

Hierbij mogen we de absolute voorwaarde voor het leven niet vergeten: ‘Water’. Deze kostbare vloeistof zorgt voor alle transport binnen ons lichaam en is betrokken bij alle zuiverings- en reinigingsprocessen. Door het geleidend vermogen regelt het water ook nog eens de lichaamstemperatuur. Je zou het aan de buitenkant niet zeggen, maar het menselijk lichaam bestaat gemiddeld uit c.a. 65% water. Bij baby’s is dit zelfs c.a. 75%.

Voor de opbouw en het onderhoud heeft het lichaam bouw- en energiestoffen nodig. Bouwstoffen zijn in grote lijnen bestemd voor de opbouw van de botten en het weefsel, o.a. spierweefsel, orgaanweefsel, hersenweefsel en zenuwweefsel. Energiestoffen zorgen voor de brandstof en daardoor het geschikt maken voor opname in het lichaam. We gaan er hierbij voor het gemak vanuit, dat we precies weten welke soorten en in welke mate het lichaam deze stoffen nodig heeft. De waarheid is jammer genoeg  dat dit in de meeste gevallen niet zo blijkt te zijn.

Een signaal moet je herkennen

In elk vervoermiddel is een controlemechanisme ingebouwd, dat aangeeft wanneer we door onze brandstof heen dreigen te raken. Met zelfs een nauwkeurige opgave van hoeveel kilometers we maximaal kunnen rijden. En we weten bij de eerstvolgende benzinepomp ook precies welke soort brandstof we nodig hebben. Het is in elk geval maar één soort, want elke andere soort zou voor problemen gaan zorgen.

Bij het menselijk lichaam werkt dit op een hele andere manier, hoewel er wel een signaal naar de hersenen gestuurd wordt dat er behoefte bestaat aan voeding. Maar de werking is op veel punten anders. In de eerste plaats omdat de mens een uniek wezen is en dat betekent, dat er voor elk mens een andere gebruiksaanwijzing geldt. Dat houdt in, dat hoeveelheid en soort voeding sowieso anders zijn. In de tweede plaats biedt de natuur een zo overweldigende hoeveelheid aan soorten voeding, dat het nodig is om te weten wat we nu precies aan verschillende stoffen binnen moeten krijgen.

We komen nu steeds dichter bij de kern. Het is niet wat wij allemaal kunnen eten, maar wat ons lichaam nu precies nodig heeft, in welke hoeveelheid, welke soort en hoe vaak. Dit brengt ons dichter bij onze persoon en ons gedrag. Het is daarom belangrijk meer te weten over wat ons lichaam nu eigenlijk nodig heeft en hoe ons lichaam omgaat met de verwerking.

Ons lichaam en de verwerking van onze voeding

Zoals eerder gezegd heeft het lichaam een dagelijkse behoefte aan bouwstoffen en energiestoffen. De belangrijkste bouwstoffen zijn de eiwitten. De energiestoffen zijn de koolhydraten en vetten. Daarnaast zijn de vitaminen en mineralen van belang. Zij ondersteunen verschillende functies in het lichaam zoals, de groei en ontwikkeling.

Globaal is de verdeling aan energie- en bouwstoffen in dagelijkse behoefte voor de mens:

1) Eiwitten

2) Koolhydraten

3) Vetten

4) Water

ca 25% per dag

ca 45% per dag

ca 30% per dag

ca 1½ liter per dag

Eiwitten worden door enzymen in de darmen afgebroken tot aminozuren en zodoende gereed gemaakt voor de opbouw van o.a. spiercellen. Koolhydraten worden in de darmen omgezet in glucose en kunnen zo door de weefsels opgenomen worden als brandstof. Hierbij ontstaat de energie voor de lichaamsfuncties. Vetten worden mede door de gal omgezet in cellen, die door de darmen kunnen worden omgezet in stoffen en geschikt gemaakt voor transport via de lymfen en de bloedbanen.

Zo worden alle bouw- en energiestoffen netjes geschikt gemaakt voor de opbouw en het onderhoud van het lichaam. En wanneer dat in goede verhouding plaatsvindt zal er sprake zijn van een evenwichtige opbouw van het lichaam en alle lichaamsfuncties, kortom het perfecte lichaam.

Waardoor gaat het nu mis met mijn lichaam?

Het blijkt in de praktijk heel vaak heel anders uit te pakken. Vooral als je beziet hoe de mens vaak omgaat met zijn eetgedrag en leefgewoontes en dit tegenover zijn werkelijke voedingsbehoefte. Hoe kan het anders zijn, dat mensen ventontwikkeling gaan vertonen? En hoe kan het dat je spiermassa ziet verminderen en opstapeling van vetcellen ziet toenemen?

Het lichaam reageert heel logisch en heel natuurlijk op ons gedrag. Uit publicaties blijkt, dat er een toename is van de consumptie van koolhydraten en vetten van soms meer dan 20%, tegenover een vermindering van de consumptie van eiwitten.

Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer we teveel koolhydraten (toegevoegde suikers, pasta en meelproducten) gebruiken? Het antwoord  is heel eenvoudig. Het lichaam kan het teveel aan brandstof niet meer kwijt en slaat dit eenvoudig op als reserve in de vorm van vetcellen. Ditzelfde verschijnsel doet zich voor wanneer we teveel vetten gebruiken. Het lichaam is hierin heel meegaand en zal de reserves blijven aanleggen, zolang het andere functies niet blokkeert. Het kan zelfs tot extreme vormen van obesitas (overgewicht) leiden.

<

Hoe krijg ik nu het perfecte lichaam?

Wanneer je dus geen goed inzicht hebt in de verdeling van je benodigde voedingsstoffen, ontstaat er eenvoudigweg een verkeerde balans in je lichaam. En zeker wanneer je geen ruimte maakt voor  gezonde sport en beweging, zullen lichaamsfuncties vertragen en vindt er minder goede verbranding en afvoer plaats van overtollige reserves en afvalstoffen.

Maar dit kan vanaf vandaag veranderen. U kunt vanaf vandaag een begin maken om weer de juiste controle te krijgen over uw levensstijl en voedingspatroon. U kunt vanaf vandaag uw doel stellen en bereiken, omdat uw lichaam zo kostbaar is en u het waard bent.

Met een compleet en eenvoudig te volgen programma kunt u in 4 stappen door middel van kennis en ervaring ondervinden dat u kunt bereiken wat u nog niet voor mogelijk had gehouden.

Klik nu op de knop beneden en geef uzelf toegang tot een betere levensstijl en een perfect lichaam!

Plaats een reactie