Snel en gezond afvallen

Hoe je snel vet kunt verbranden door gezond en lekker eten!

Oh, wat is dat toch moeilijk!. In ons dagelijks jachtig leven gunnen we onszelf zo weinig tijd om stil te staan bij wat ons lichaam nu eigenlijk per dag nodig heeft. Laat staan dat we vaak niet weten welk voedsel het best bij ons lichaam past. En laat staan dat we denken over snel en gezond vet verliezen.

We reageren vaak heel impulsief op een signaal van ons lichaam, wanneer we een lege maag hebben.

Een vervelend en irritant gevoel, dat we zo snel mogelijk proberen te stoppen. En meestal doen we dat met een vulmiddel. iedereen kent dit gevoel. Soms knaagt het zelfs en het remt je in denken en doen. “Nee, dit moet eerst weg voordat ik nog één stap zet.” Snel vet verliezen staat zeker helemaal achteraan de wensenlijst op dat moment. Er moet een leegte gevuld worden!

Hoe ziet dit vulmiddel er dan uit?

Honger maakt rauwe bonen zoet” is een bekend gezegde. En heel herkenbaar voor de meesten onder ons is, dat we tegelijk ook veel minder kritisch lijken te zijn geworden op het soort voedsel, dat we eten.

Wanneer je overvallen wordt door dat nare, hongerige gevoel, ga je echt niet eerst uitgebreid allerlei voedingsadviezen zitten raadplegen. Je wilt maar één ding: Van die nare prikkel af! En zo ga je zeker niet snel vet verliezen.

Het bekende ‘broodje met’ ligt zó voor de hand en goed in de hand, dat dit vulmiddel met stip op de eerste plaats staat. En bleef het nu bij het ‘broodje met’, dan zou het nog best wel eens mee kunnen vallen.

En omdat de treksignalen zo natuurlijk spontaan lijken is dit toch gewoon goed? Dus het valt toch allemaal best wel mee?

Wij houden ons nu eenmaal graag dingen voor, die passen bij ons verlangen en vinden het om die reden goed.

Maar, dat blijkt het niet te zijn. Er zijn zo veel vrienden van dit ‘broodje met’, die het ons allemaal zo makkelijk en aangenaam mogelijk willen maken. Om er een paar te noemen; het saucijzenbroodje, het frietje, het worstenbroodje, het puddingbroodje en niet te vergeten het hele arsenaal koek -en cake- en gebaktraktaties.

De hoeveelheid en vooral in variatie, is zo ongelofelijk toegenomen, dat de lekkere trek ons als het ware wordt wordt opgedrongen.

En al deze voedingsmiddelen hebben 1 gemeenschappelijk bestanddeel: koolhydraten.

Is er iets mis met koolhydraten?

Integendeel, koolhydraten vormen een energiebron voor de mens, zoals brandstof dat is voor de auto. Het is daarom goed er iets meer over te weten, zonder al te technisch, of te wetenschappelijk te worden.

Koolhydraten worden na het eten ervan, bij de spijsvertering afgebroken en verwerkt tot hele kleine deeltjes. Die deeltjes noemen we glucose en deze kunnen in deze vorm hun reis door onze bloedbanen beginnen. Zo gaan ze op weg naar onze spieren voor de nodige energie, die we als mens gebruiken om spierkracht te leveren.

Glucose kan echter niet direct in onze lichaamscellen worden opgenomen. Hiervoor zou veel te veel water nodig zijn.

En daarom zet de knappe fabriek, die ons lichaam heet, de glucose om in een andere stof, die zoveel water niet nodig heeft en deze stof heet glycogeen.

Glycogeen wordt voor direct gebruik in het spierweefsel opgeslagen en een deel in een voorraadkamer van de lever. Om een idee te hebben, ongeveer 100 gram glycogeen is voor één mens  genoeg om 90 tot 120 minuten zware inspanning te verrichten.

Wat kan er dan misgaan bij het eten van koolhydraten?

Heel veel! En dan komen we steeds meer bij de kern van het probleem. Wat weten wij mensen precies van onze voeding en hoe ons lichaam hierop reageert? Eerlijk gezegd heel weinig. We komen erachter hoe meer we onderzoeken, hoe minder we in feite weten.

Terug naar het wondere systeem van ons lichaam, want daar is alles netjes geregeld. Wat hebben we aan energie nodig en hoe groot is onze voorraadopslag? Ons unieke systeem, ofwel het lichaam weet dit allemaal precies.

Maar wat gebeurt er als we maar energie, in de vorm van koolhydraten, blijven aanvoeren zonder dat we die echt nodig hebben? Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig. Het lichaam ziet al deze toegevoerde extra energie als overbodig, maar zoekt wel binnen het lichaam alle mogelijke ruimte om dit als reserve op te slaan.

En deze reserve zien wij uiterlijk voor de dag komen in de akelige vorm van vetweefsel rond onze spieren. Opvallend meer op de plaatsen waar we zo weinig mogelijk spierkracht, of energie gebruiken. En meestal op de plaatsen waar we het helemaal niet zouden willen. We zouden dit vet eerder snel willen verliezen.

Ons lichaam is ook heel erg vindingrijk in het vinden van voorraadplekken, er blijkt ruimte te zijn in overvloed voor de vorming van vetweefsel.

Welk voedsel bevat de meeste (slechte) koolhydraten?

Ruim genomen spreken we dan over; bewerkte aardappelproducten, bewerkte graanproducten, pizza, witbrood, witte rijst, snoep, koek, frisdranken en alle chips, borrelnootjes, zoutjes en toastjes. Heel ruim genomen alle meelproducten, zoals ook de pasta en mie producten.

Praktisch elke snack, die wij door de tijd heen een normaal onderdeel van ons gezellige, of ook gastvrije leven hebben gemaakt, behoort ook tot die groep.

En deze grote groep van producten zorgt ongemerkt voor een grote overbelasting in ons lichaam. Als vullertjes, tussendoortjes en extraatjes hebben ze helemaal niets te maken met het dagelijks onderhoud en op peil houden van ons lichaam.

En al helemaal niet wanneer er ook nog eens veel suiker aan is toegevoegd. Want ook suiker behoort tot de koolhydraten.

Het zijn jammer genoeg meestal niet onze natuurlijke signalen, maar onze kledingstukken, die waarschuwen, dat het de verkeerde kant uit gaat met ons gewicht. Broeken, of jurken, die te strak gaan zitten, overhemden die ook niet lekker meer vallen en een rok die begint te knellen.

Hoe kunnen we nu snel en gezond vet verliezen?

Het zou natuurlijk heerlijk zijn als we per dag zouden kunnen bepalen hoeveel pondjes, of kilootjes we kwijt kunnen raken. Maar zo werkt dat niet. Ons lichaam is een hele ingenieuze fabriek, die je niet zo maar even omgooit naar een ander programma.

Dus kijk uit voor al die speed- en wonderdiëten, die je al na een paar dagen geweldige resultaten aanpraten. Ook jezelf bijna op nul zetten wat voeding betreft, heeft geen goed effect. Ons lichaam moet de tijd hebben om zich aan verandering aan te passen. En je gaat zo zeker niet snel vet verliezen.

Het is in de eerste plaats belangrijk om naar de oorzaak te gaan. In ons jachtige en door tijdsdruk beheerste leven is gebleken, dat wij mensen veel te veel slechte koolhydraten eten en dit meestal door gebrek aan kennis. Gemiddeld eten we dik 10% tot 20% teveel aan koolhydraten.

En dan gebeurt er wat ik eerder heb aangegeven. Het lichaam slaat deze reserve als vetweefsel op, dus dát zullen we bij de bron moeten aanpakken zonder ons hele systeem te ontregelen.

De KETO revolutie geeft hier het antwoord op.

Hoe werkt het KETO programma?

Het principe van het KETO programma is juist door de eenvoud zo bijzonder effectief. Het volgt de beweging van ons voedingspatroon, maar dan in de omgekeerde richting. Wat we teveel hebben opgeslagen, gaan we als het ware gewoon weer afbouwen.

Dat betekent dat we de koolhydraten tot het minimum gaan beperken en het lichaam de kans geven zich hierop in te stellen. U moet ervan uitgaan dat dit een periode in beslag kan nemen van zo’n 3 tot 5 weken. Hierbij treedt het zogenaamde ketose-effect op. Het lichaam gaat zijn energie halen uit de opgebouwde reserves. U zult mogelijk merken dat het lichaam ook even zal moeten wennen. Snel vet verliezen vraagt nog even om geduld.

Dat u hierbij niets tekort zult komen en geen leeg of hongerig gevoel zult hebben kunt u allemaal vinden in het materiaal van de KETO revolutie. U zult ervaren , dat een reeks aan smakelijke recepten en waardevolle tips meer toevoegen dan u daarvoor gewend was.

Mijn  vrouw en ik hebben ondervonden hoe geweldig dit KETO programma voor ons werkte. Ondanks veel beweging en sport bleef er toch plaatselijk hardnekkige vetvorming bestaan. Maar na ongeveer 4 weken voelde je deze overtolligheid als het ware langzaam wegsmelten.

Het is nogmaals ongelofelijk, hoe je door zo’n eenvoudige maar 100% natuurlijke methode tot resultaten kunt komen. Je heerlijk fit voelen, alle energie van de wereld hebben, onbelemmerd kunnen sporten, volop van heerlijk eten kunnen genieten en tegelijk een ideaal gewicht kunt bereiken.

Hoe kunt u dit ook bereiken?

Door op de knop hier beneden te drukken en u ook toegang te verschaffen tot de KETO revolutie.

Nog één stap en….

Klik dus op de knop hieronder en verschaf uzelf toegang.

Plaats een reactie